top of page
Worker with Ladder

Mitt Håndverk

Oslo Håndverks- og Industriforening (OHIF) har siden organisasjonen ble stiftet arbeidet med rekruttering til yrkesfag. Arbeidet foregår noen ganger i bratt motbakke – spesielt i Oslo.

Manglende kontakt med fag og fagarbeidere gjør at veldig mange ungdommer mangler referansepunkter og gode forbilder.

Hva skjer om ordføreren, andre politikere, næringstopper, advokater, artister, influensere og andre profilerte personer tar på seg arbeidstøy – Ser vi annerledes på dem?

Dette eksperimentet ønsker vi å prøve. Hver måned spør vi en kjent person om å velge seg ett av foreningens fag, ta på seg arbeidstøy og la seg avbilde i sine egne omgivelser. Prosjektet heter "Mitt håndverk" og ble sparket i gang med et innlegg i Dagsavisen i januar 2023. 

Her vil vi presentere en "månedshåndverker" i hele 2023. Kanskje ender vi opp med en kalenderutgave i slutten av året ;) 

Bilde1.png

 

JANUAR 2023 Bakerfaget

"Jeg liker å bake. Med politikken må man alltid tenke langsiktig. Men når jeg baker får jeg resultatet med en gang. Det lukter godt i hele huset og menneskene rundt meg blir glade"

 

Ordfører Marianne Borgen

DSCF4402.jpg

 

FEBRUAR 2023 Tømrerfaget

"Det e det eg kan"

 

Aslak Sira Myhre

Bilde 5.jpg

 

MARS 2023 Kjøttfagene

"Jeg er imponert over enere i alle håndverk, selv har jeg dessverre ikke store talentene" 

 

Christian Ringnes

Abid_Raja_20230420-FH-012.jpg

 

APRIL 2023 Kjole- og draktsyerfaget

"Jeg skulle gjerne vært kjole- og draktsyer. Det er oftest jeg som kjøper konas kjoler, og da kunne jeg ha sydd masse flotte klær til henne. Eventuelt hatt skredderferdigheter. Jeg er så glad i klær og mote

 

Abid Raja

DSCF4786.jpg

 

MAI 2023 Buntmakerfaget

"Jeg har "kostyme" - En diger ulveskinnspels. Den tilhørte min bestefar og er 100 år gammel" 

 

Fabian Stang

bottom of page